Πότε άρχισε να καλλιεργείται το σιτάρι;
Ψωμί όπως στην αρχαιότητα
Υλικά:
-
500 γρ. αλεύρι
-
300 ml νερό
-
(1 φακελάκι ξηρή μαγιά) ή προζύμι
-
Λίγο αλάτι
-
Προαιρετικά: ρίγανη ή θυμάρι
Οδηγίες:
-
Ανακατεύουμε τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ζύμη.
-
Χωρίζουμε σε μικρά ψωμάκια.
-
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
-
Ψήνουμε στον φούρνο (περίπου 30 λεπτά).
Συζήτηση:
-
Το ψωμί ήταν βασικό τρόφιμο για τους αρχαίους Κυπρίους.
-
Τι τρώμε σήμερα καθημερινά που έχει μείνει ίδιο από τότε;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου